torsdag 24 februari 2011

Stickade babytossor

Jag har för första gången gjort ett eget stickmönster och jag måste säga att jag är stolt som tuppen! Babytossorna blev till slut precis som jag ville ha dem. Eftersom jag nu är nöjd tänkte jag dela med mig av mitt mönster:

Material
Cirka 25 gram akrylgarn (eller valfritt garn som passar till stickor i storlek 3), stickor storlek 3, 2 knappar, virknål storlek 3, en stor nål.

Tossor
Lägg upp 56 maskor. Sticka 5 cm rätstickning. Maska sedan av 8 maskor på varje sida. Sticka rätstickning ytterligare 7 cm, så att hela stickningen mäter 12 cm. Maska av (tänk på att maska av löst, så att kanten inte blir allt för stum). Vik stickningen på mitten, sy ihop tossan fram och under sulan och dra sedan ihop tåöppningen med lite garn. Sticka en till tossa.

Slejf
Lägg upp 34 maskor. Sticka 4 räta varv. Maska av. Virka ett knapphål på ena sidan av slejfen och fäst en knapp på andra sidan. Sy fast slejfen mitt bak på tossan. Sticka en slejf till.


Det är fritt fram att avända mitt mönster. Ni får gärna länka till min blogg om ni använder det, och skicka en bild av det färdiga resultatet! Tossorna på bilden är stickade i akrylgarn, men nästa par jag gör blir nog i mohair eller ull. Om ni har några funderingar kring mönstret är det bara att höra av er.

2 kommentarer:

Annas alster sa...

Supersupergulliga! Och vilken fin färg. Hittade ett linne i den färgen idag på lindex, men typiskt nog var min storlek slut...

Fröken Pyssel sa...

Det där var nog de sötaste tossorna jag sett! Jisses så charmiga, nu börjar det bli tid att lära sig att sticka. Och ehm, skaffa en bebis ;-)