fredag 18 maj 2012

Bröd med linfrön

Jag bakade bröd häromdagen och hittade på ett nytt recept, som blev riktigt saftigt och gott. Jag tänkte därför dela med mig av receptet.



Ingredienser:
25g jäst
5 dl vatten
30 g smör
700 g lantbrödsmjöl
50 g linfrön
1,5 msk ljus sirap
1,5 tsk salt

Gör så här:
- Smula jästen och blanda med fingervarmt vatten.
- Smält smöret och häll i.
- Blanda i övriga ingredienser och knåda degen i 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand.
- Låt brödet jäsa under bakduk i 40 minuter.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den rejält.
- Dela degen i två delar, och forma två limpor.
- Lägg limporna på en bakpappersklädde plåt, och snitta dem med en vass kniv.
- Jäs under bakduk i minst 30 minuter.
- Grädda bröden i cirka 25 minuter i 200 grader.

2 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Gott med hembakat bröd! Tack för receptet!
Kram!

Emilie J sa...

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se