fredag 27 januari 2012

Cracker Jacks

Jag älskar caramel popcorn - som ett minne av mina år i USA. Jag har länge surat över att man sällan hittar denna läckerhet hemma i Sverige, tills jag kom på den geniala idén att man nog kan göra det själv. Jag googlade lite, läste några olika recept och gjorde sedan enligt eget huvud. När popcornen var klara blandade jag dem med någon deciliter salta jordnötter och vips hade jag en härlig burk med Cracker jacks.

Såhär gör man:
- Poppa en ansenlig mängd popcorn i en kastrull
- Smält socker långsamt i en stekpanna tills det får en lätt gyllenbrun ton
- Rör i en klick smör
- Vänd sedan ner popcornen i karamellen och blanda väl
- Låt popcornen svalna på en bakpappersklädd plåt
- Blanda med lite salta jordnötter


3 kommentarer:

hönapöna sa...

mmm... låter gott! Synd att jag inte äter sånt, men nån gång i framtiden kanske :-)

CreandoPhoto sa...

Har jag aldrig hört talas om! Men låter helt klart värt att prova :)
Kramar Kicki

Malin på pastill.nu sa...

Kan inte bestämma mig för om jag tycker att det låter gott eller inte, men bestämmer mig nog för att iaf prova :-D