fredag 20 november 2015

Restaurangtips i New York 2015

Resan till New York var underbar. Vi hade sommarvärme och kunde gå utan jacka. Som vanligt blev det en hel del shopping, men även kultur som dansföreställningen Stomp (sjukt bra) och ett besök på nya Whitney museum. En stor del av resande är också maten tycker jag, så vi besökte både några nya och några gamla favoritrestauranger. Här kommer en liten lista med tips.

Eisenberg,s Sandwich Shop
174 5th Avenue mellan E. 22nd och E. 23rd Strett

En klassisk amerikansk diner, som slog upp portarna 1929. Det mesta är sig säkert likt. Det är osigt, slamrigt och alldeles underbart. När du kommer får du en tallrik med ljuvliga pickles. Det finns ett otal olika smörgåsar att välja emellan och alla såg goda ut. Klassiska tillbehör, och ett spännande utbud av dricka. Jag åt en Reuben med pastrami och drack en Arnold Palmer (en blandning av lemonad och iste). Perfektion!
El Centro
824 9th Ave (vid W 54th St)
En enkel men fantastisk mexikansk restaurang med färgglad och eklektisk inredning. Ät deras underbara fisktacos! Jag testade även sötpotatispommes som var superba – kom dock i gigantisk portion så det räckte gott och väl till två personer.
Red Rooster Harlem
310 Malcolm X Blvd, New York
Marcus Samuelssons restaurang uppe i härliga Harlem. Maten är influerad av sydstaterna. Jag åt en fantastisk Mac & Greens med hummer. Rekommenderas! Stämningen är avslappnad och varm på restaurangen.
Smorgasburg
En liten matmarknad med spännande blandning av mat. Vi besökte den på Brooklyn Flea, men den flyttar runt lite beroende på säsong och dag. Mysigt, roligt och relativt billigt sätt att prova olika typer av mat.

http://www.smorgasburg.com 
Mermaid Inn

Finns på flera ställen på Manhattan: http://www.themermaidnyc.com

Goda drinkar, salt ostron och riktigt mysig stämning. Happy hour vissa tider varje dag – då det är extra prisvärt.
 Se även min tidigare lista med restaurangtips i New York

Inga kommentarer: