Det var första gången jag bakade kanelbågar, som är en klassisk mördegskaka med smak av kanel. Det blev gott!
Såhär bakar du kanelbågar (cirka 60 kakor):
Ingredienser
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr margarin
1 tsk kanel
Garnering
2 tsk kanel
2 tsk socker
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla degen till knappt fingertjocka längder och skär dem i 5 cm långa bitar.
Skär 3 snitt i ena långsidan på varje bit.
Rulla kakorna i kanel- och sockerblandningen.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och böj till dem (så att de blir bågformade).
Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter i nedre delen av ugnen.
Såhär bakar du kanelbågar (cirka 60 kakor):
Ingredienser
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr margarin
1 tsk kanel
Garnering
2 tsk kanel
2 tsk socker
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla degen till knappt fingertjocka längder och skär dem i 5 cm långa bitar.
Skär 3 snitt i ena långsidan på varje bit.
Rulla kakorna i kanel- och sockerblandningen.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och böj till dem (så att de blir bågformade).
Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar