onsdag 17 augusti 2011

Kakbak

Förberedelserna för kalas fortsätter. Igår började jag baka. Det blev chokladbollar och kanelbågar. Bakverken lägger jag i frysen och tar fram lagom till kalaset.





Det var första gången jag bakade kanelbågar, som är en klassisk mördegskaka med smak av kanel. Det blev gott!

Såhär bakar du kanelbågar (cirka 60 kakor):

Ingredienser
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 gr margarin
1 tsk kanel

Garnering
2 tsk kanel
2 tsk socker

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla degen till knappt fingertjocka längder och skär dem i 5 cm långa bitar.
Skär 3 snitt i ena långsidan på varje bit.
Rulla kakorna i kanel- och sockerblandningen.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och böj till dem (så att de blir bågformade).
Grädda i 175 grader i cirka 12 minuter i nedre delen av ugnen.



Inga kommentarer: