måndag 25 april 2011

Påskmat

I helgen har vi ätit gott och njutit av det fina vädret. Till påskafton gjorde jag bland annat en västkust-tårta med räkor, kräftor och löjrom och en underbarfrusen mockatårta. Jag tänkte bjuda på receptet till den senare!




Ingredienser
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao

4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 äggulor
strössel till garnering

1. Riv mandelmassan. Blanda med ägg, vitor och kakao. Vispa pösigt.
2. Häll smeten i en smord och bröad form som är cirka 23 cm i diameter.
3. Grädda i cirka 25 minuter i 175 grader. Låt kallna.
4. Vispa grädde, pulverkaffe och florsocker till ett hårt skum. Vispa sist ner äggulorna.
5. Häll smeten över den kalla kakbotten och frys minst 3 timmar. Låt tårtan tina en stund innan den serveras. Strö över strössel.

Inga kommentarer: