Jag gillar verkligen popcorn och är en stor sucker för allt
amerikansk (jaja, med vissa undantag men ni hajar). Under julen testade jag ett
nytt recept på lönnsirapsglaserade popcorn med sesamfrön och kanel från
kokboken Popcorn. Det blev galet gott! Det var lite omständigt, och jag brände
handen under processen, men det var det lätt värt.
Ingredienser:
1 msk smör
3,5 liter poppade popcorn
3 msk sesamfrön
1 dl lönnsirap
6 msk farinsocker
1 tsk mald kanerl
Sätt ugnen på 125 grader. Smörj 2 stora plåtar med lite smör.
Lägg popcornen i en stor värmetålig skål och håll dem varma i ugnen.
Värm under omrörning lönnsirap, farinsocker och kanel i en
kastrull på låg värme. Låt sockret smälta. Höj sedan temperaturen till
medelvärme och koka upp. Låt koka till blandningen är 130 grader. Rör ner en
matsked smör och koka till 140 grader.
Ta ut popcornen ur ugnen. Häll hastigt över hälften av
kolasåsen och hälften av sesamfröna och rör om så att popcornen täcks runt om.
Häll över resten av såsen och fröna och rör om igen.
Bred ut blandningen på plåtarna och låt svalna. Popcornen
håller sig i upp till en vecka.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar