Kvällarna blir mörkare och kallare. Det kändes att det var dags att rädda lite grönsaker i landet från att bli frostskadade. I fredags plockade jag in gröna bönor och sockerärtor, majskolvar, gurka och tomater.
Tomaterna och gurkan åt vi i våra tacos på kvällen, men den stora höjdpunkten var majskolvarna. De var så sjukt goda! Det blir definitivt till att odla majs nästa år också. Bönorna och ärtorna förvällde jag och la i frysen.
Nu återstår bara att ta hand om 12 stånd blekselleri (som ska frysas in i småbitar), lite mangold och ytterligare tomater/gurkor som fortsätter växa till sig. Vår frys är knökfull, men så ljuvligt det är att bevara lite av sommarens skatter till resten av året.
söndag 22 september 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
vilka härliga bilder... och gott med egenodlat!
Så kul med egen majskolv. Är inte det svårodlat?
Skicka en kommentar