tisdag 6 mars 2012

Stora tröttheten

Det kan hända att det blir lite tyst här inne ett tag. Lilla T har slutat sova. Igen. Vi har brottats med hennes sömn sedan hon föddes. Träffat alla experter i vårt län. Men ingen magisk lösning finns att finna. Lilla T vill helt enkelt inte sova mer än fyra - fem timmar per dygn just nu.

Att leva med konstant sömnbrist är extremt psykiskt påfrestande tycker jag. Stora T klarar det bättre, men jag faller i bitar. Vi har haft några bra sömnmånader nu– de första sedan lilla T föddes. Sedan november har lilla T somnat utan skrik, utom enstaka kvällar, vilket aldrig hade hänt tidigare.

När nu sömnkaoset åter är tillbaka bryter jag samman. Inte så mycket på grund av sömnbristen, utan mer på grund av den psykiska press det innebär.  Att inte kunna få sitt barn att sova tryggt är så galet jobbigt. Att inte veta om det är bäst att låta henne skrika, vara vaken eller hur länge det kommer pågå är tortyr. När lilla T äntligen somnat kryper jag i säng och somnar utmattad. Nu är jag dessutom sjuk igen, men får ingen chans till rimligt återhämtning, så jag fortsätter vara hängig.

Så nu är det ingen egentid, ingen energi och framför all ingen lust. Kanske återvänder det snart, redan imorgon, eller så har vi månader av detta framför oss. Jag återkommer.

14 kommentarer:

annas alster sa...

Oj, det låter otroligt jobbigt! Jag förstår att ni måste vara helt slut. Jag hoppas att det är en kort period och att hon börjar sova mera snart igen. För 4-5 timmar, som du skriver, själv skulle man ju vara helt förstörd. Tänk att hon tycker att hon klarar sig på det. Lilla gumma. Stora kramar till dig!

hönapöna sa...

å... lider med dej. Vi har också två barn som alltid har tyckt att det där med sömn är överskattat, men så illa som det är för er har det aldrig varit! Önskar er allt gott, och att det ordnar sej SNART! Kram!

Trådanten sa...

Ring Blomstra!!! Kramar i massor.

Västmanländskan sa...

Fy, så jobbigt! Styrkekramar!

Sofia sa...

Herregud, det låter ju helt galet! Förstår att du bryter ihop. Men någon hjälp måste det väl finnas att få? Vad säger "experterna"?

Fröken Pyssel sa...

Usch vad hemskt jobbigt för er :-( Lider verkligen med dig. Sömnbrist kan knäcka den allra bästa. Man blir verkligen tokig och det är ju inte konstigt att du blir sjuk heller. Hoppas att det vänder för er snart.

Titti sa...

Låter jättejobbigt, själv tycker jag att vi haft det jobbigt med en treåring som ibland är vaken 1-3 per natt och lillan som vaknar varannan timme, men för er låter det ju extremt, hoppas att det blir bättre och att ni får den hjälp ni kan få från sjukvård och annat. Känn ingen stress med bloggen ;)

Kram

Fiffiga Systrar sa...

STACKARS ER! Det är galet jobbigt med sömnbrist och särskillt barn som inte vill sova.. Psykisk press som mamma.. Vi Skickar styrke kramar till er och hoppas att lilla T snart sover som en liten ängel igen! Kram emelie och elin

creando sa...

Usch! Sömnbrist är bland det värsta att dras med någon längre period. På riktigt! Jag har vänner som hade det extremt jobbigt med sömnen på sina små. De fick faktiskt till slut prova att ge den lilla lugnande för att han skulle somma. Jag är av princip motståndare till det, men kan se att det finns lägen när det är befogat... Bara en tanke.

Kramar

Beas sa...

Hoppas att det snart ordnar upp sig med sömnen. Den av er som behöver minst sömn får se till att dra det större lasset.

Fröken Pyssel sa...

Hoppas du mår lite bättre nu, tänker på dig!

Nina sa...

Å, FY, vad jobbigt det låter. Man blir verkligen ett vrak av att inte få sova. Och den där känslan man får när man står där på kvällen och försöker allt och inget funkar. Men håll ut! Det kommer bli bättre!!

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Fy vad jobbigt! Stackare! Jag håller verkligen tummarna för att lilla T kommer in i en ny fas snabbt och att du får sova ordentligt och bli ordentligt frisk.
Stor StyrkeKram!!

Kanel & Cayenne sa...

Stackare! Lider med dig. Har också haft liten tjej som inte velat sova och vet hur det är med sömnbrist. Nu verkar ni ha det ännu värre så jag kan bara tänka mig....
Stor KRAM!