onsdag 26 november 2014

Let it snow

Ibland kryper det i kroppen på mig av pyssellust. Så har det varit denna vecka, men orken har inte riktigt funnits. Jag har rethosta som håller mig uppe på nätterna och lilla R lever också rövare. Jag fick i alla fall ett infall att lite snabbt pyssla ihop en snögubbe - två garnbollar och lite dekoration senare står den nu i fönstret i vårt badrum. En liten påminnelse om att det faktiskt snart är vinter och jul.

söndag 23 november 2014

Loom bands

Loom bands är ett pyssel som spridit sig som en löpeld det senaste året eller så. Till slut kunde jag inte motstå att testa flugan och budade hem ett kit på Tradera. Och nu förstår jag varför det är populärt! Enkelt och beroendeframkallande. Jag vävde mina armband med hjälp av två pennor. Jag testade också att göra en nyckelring.


Så fort jag är frisk igen ska jag försöka lära femåringen här hemma hur man väver armband med dessa små gummiband.

fredag 21 november 2014

Klappar på gång

Jag försöker göra några av årets julklappar. Den första är klar och jag är rättså säker på att sexåringen som ska få den inte läser min blogg så jag vågar visa den. Det blev en skön tunika i klassisk singoallamodell. Tygerna är båda köpta på Stof 2000 i Danmark - min absoluta favoritaffär när det kommer till tyger. Hoppas nu att den passar!


Trevlig helg på er! Själv ligger jag nerbäddad i sängen med hög feber, hals- och öronont samt huvudvärk. Men imorgon tänkte jag vara frisk.

torsdag 20 november 2014

Ulliga sockor

Lilla R behövde ett par sockor att värma fötterna i nät hon sover ute i sin vagn. Jag har köpt tossor till henne, men både tossor och skor är tydligen tortyr, så det var bara att kapitulera och sticka ett par raggisar. Eftersom sockorna inte slits på särskilt mycket passade jag på att sticka i ekologiskt ullgarn helt utan syntet. Sockorna blev varma och gosiga.


Mönstret hittade jag på Järbos hemsida och skulle egentligen stickad i bomull, men garnen stämde precis överens så att jag kunde byta utan att behöva räkna om.

söndag 9 november 2014

Morotsbullar

En av de bästa sakerna med att vara föräldraledig är att jag får mycket pysseltid, både själv och med barnen. I veckan när regnet öste ner ute bestämde jag mig för att baka bröd för att slippa gå till affären i ruskvädret. Jag bakade morotsbullar från en av mina många kokböcker av systrarna Eisenman. Det blev riktigt gott!



måndag 3 november 2014

Varma fötter

Jag bestämde mig för att utmana mig själv, så istället för att sticka ett par raggsockor efter samma gamla mönster som alltid, provade jag ett nytt. Jag lånade boken Strumpor och sockor av Sys Fredens på biblioteket (älskar bibblan!) och stickade barnstrumpor med resårstickad häl. De blev jättebra!



Strumporna är Stickade med strumpgarn från Stof 2000 och stickor 2,5.