onsdag 29 januari 2014

Tårar och ångest

Vi har fått världens finaste dotter (tycker vi) som har varit så otroligt efterlängtad. Men precis som förra gången vi fick barn ser jag bara mörker. Logiskt vet jag att allt är bra, men känslorna säger något annat. Förra gången fick jag inte den hjälp jag behövde tillräckligt snabbt - nu hoppas jag på bättre lycka denna gång. Jag vill inte förlora månader och år till depression. På måndag ska vi träffa en psykolog. Får se vad som händer framåt - kanske blir det tyst här ett tag.

måndag 20 januari 2014

Efterlängtad

Så var hon här, vår dotter. Precis som förra gången var jag helt övertygad om att det skulle bli en pojke. Idag klockan 13.52 kom hon till världen - väldigt fort. Det var nära att hon föddes i toaletten. 4620 gram och 53 cm lång, dvs något mindre än sin syster. Vi mår bra och ser nu fram emot att lära känna sötnosen.

Lyckas inte lägga till en bild från mobilen, men på instagram finns det (frokenpimpinett).

lördag 11 januari 2014

Tumultartat

De senaste dagarna har varit upp och ner. Känslomässigt helt tumultartade. Illamående, blandat med trötthet och känslan av att vara världens sämsta mamma för att jag inte orkar roa min dotter hela dagarna är tuff. Ikväll skulle jag på 80-årskalas, men stannar hemma. Det är för jobbigt att åka hemifrån när illamåendet är ständigt närvarande. Nu ska jag se antikrundan och ta det lugnt, och hoppas på att känslorna stabiliserar sig något innan bebisen kommer.

fredag 10 januari 2014

Varma raggisar

Jag har stickat ganska många par raggsockor de senaste åren - alla enligt samma mönster som jag fick av en kompis. Klassiska raggisar utan krusiduller. Trots den stora produktionen har jag aldrig stickat några till mig själv. Under julledigheten tog jag därför tag i det hela och gjorde ett grönvitt par till mig själv.

















Just nu är jag gravidvarm, men längre fram kan jag tänka mig att det blir skönt med ett par raggisar på fötterna.























Sockorna är stickade i Järbo Raggis, som jag köpte på Ljungdalens hemslöjd förra sommaren, med stickor 4,5.

onsdag 8 januari 2014

2014

Gott nytt år! Vi firade in det nya året med svärföräldrarna. Det blev en lugn, men sen kväll. Lilla T somnade vid nio, och efter det spelade vi kort till sena natten men ett litet avbrott för nyårsskål såklart.





Det nya året har även det börjat lugnt. Jag försöker vänja mig vid att vara föräldraledig, och så vankar jag otåligt omkring och väntar på det kommande. Imorgon går jag in i vecka 39 och bebisen har fixerat sig sen en tid tillbaka. Det mesta har vi förberett här hemma (spjälsäng, blöjor, nytvättade minikläder etc), men det återstår att packa BB-väska och få skötbordet vi fyndat på Blocket på plats. Jag känner mig redo!